Stäng

10 år gammal infographic som musikvideo

Nu när datajournalistik, visualisering av data och så kallade infographics är så populära drar jag mig till minnes när jag 2002 såg Röyksopps video Remind me. Än så länge har jag mest sett visualisering i form av stillbilder. Hade jag varit något att ha på animering och illustration så hade jag nog bytt yrke för länge sedan.

SVT är ofta snabbt ute med att testa nya grejer. Deras senaste projekt är SVT Pejl som handlar om att bearbeta statistik och presentera det i ett begripligt och grafiskt sammanhang. Här kan du exempelvis få en graf över anmälda brott i Göteborg.

I veckan såg jag en exjobbares arbete på Findwise som gick ut på att visa en heatmap av var på kroppen artiklar på 1177.ses artiklar hörde hemma. Sökte man på huvudvärk så markerades mycket riktigt huvudet främst men även händer och andra områden huvudvärk kan bero på.

Så förutom så mycket annat kan man mycket väl i framtiden ha visualisering som hjälp när man navigerar på en webbplats.

Mer om visualisering av data

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.