Stäng

Aftonbladet skapar sina egna nyheter

Aftonbladet är numera så mycket mer än bara en tidning. De ingår i ett stort bolag som gör allt möjligt inom media, sök och gud vet vad.
En av deras senaste stora grejer är bloggandet, och då inte som en tjänst för att låta sina läsare bidra med annonspengar till Aftonbladet utan som en form av alternativ publicering av redaktionellt material. Med andra ord har de även journalister som bloggar.

Ett sådant exempel är Fattigbloggen som tidstypiskt nog avhandlar ämnet om att vara fattig. Bloggaren, och Aftonbladet-anställda journalisten, Jessica går i Aftonbladets senaste “vi skapar våra egna nyheter” loss på politikernas bloggar och förklarar hur de borde göra för att få fler läsare (läs kommentarer, för det är så en bra blogg mäts enligt Aftonbladet).
Tipsen följer nedan:

  1. Börja lyssna på läsarna.
  2. Våga lita på att människor är intresserade av politik och  samhällsfrågor.
  3. Var dig själv, inte en megafon.
  4. Ge det tid. Det kanske skulle behövas speciella bloggpolitiker som  bara möter folk i bloggen. En bloggprofil i varje parti.
  5. Ta hjälp av läsarna och förstå att det de säger är viktigt. Tala inte bara om för dem vad de ska tycka.
  6. Skriv om en fråga du brinner för men samtidigt en fråga som folk bryr sig om.

Visst kan säkert många av politikernas egna bloggar vara hur mossiga som helst, men den enda politikerbloggen jag faktiskt halkat förbi är relativt välskött, besökt och kommenterad. Madeleine Sjöstedt jobbar som borgarråd i Stockholm och har verkligen tagit chansen att använda bloggen på ett bra sätt.

Det Aftonbladet glömmer när de jämför Fattigbloggen och valfri politikerblogg är ett väldigt enkelt faktum, nämligen att Aftonbladet har en av landets absolut mest välbesökta webbplatser.
Om de istället för att lämna en massa länkar och reklam för sin egna Fattigblogg och istället länkade till en politikers blogg så är det utan tvekan så att bloggerskan bakom Fattigbloggen kanske inte skulle vara fullt så styv i korken om hur man attraherar besökare som kommenterar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.