Stäng

Aktuell status på mapusers.com i början på juni

Dump från Googles verktyg för webbansvarigaSist jag skrev om mapusers.com så hade jag 2,2 miljoner sidor i mina sitemaps och drygt 30 000 indexerade sidor. Det har hänt lite granna under de senaste två månaderna, nu är det 3,3 miljoner sidor i mina sitemaps och 361 000 indexerade sidor.

Under helgen har jag gjort en större ändring av just sitemaps vilket börjar slå igenom nu. Förut var sitemaps dynamiska och genererades vid förfrågan från sökmotorn och jag la till alla manuellt hos sökmotorerna. Den stora skillnaden med den nya lösningen är att sitemaps skrivs till hårddisk istället och att jag nu även kör med sitemapindex (innehållsförteckning över vilka sitemaps webbplatsen har och när respektive senast uppdaterades).
Detta lär sänka belastningen på webbplatsen då det tar sin lilla stund att för var och en av de 400 sitemapsen läsa och skicka upp till 49 950 rader från databasen (man får inte ha 50 000 eller fler adresser i en sitemap, eller överskrida 10Mb filstorlek).

Efter att ha pysslat lite med WordPress har jag också sett ett vanligt förekommande tillägg i robots.txt för sitemaps som jag nu använder:

Sitemap: http://mapusers.com/sitemapindex.xml

Bra fråga om det nu gör någon skillnad om man nu tror att Google äger alla sökningar på webben, men jag är nog mer nyfiken på vilka illvilliga som eventuellt kommit på något kreativt sätt att använda detta för sattyg.

Min prognos för midsommar är 4-500 000 indexerade sidor och en fortsatt utveckling med 40% fler besökare veckovis, och när de indexerade sidorna fått ligga till sig några månader hos Google kommer de nog börja klättra lite försiktigt i sökresultatet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.