Stäng

Årets konferens om intranät

Kristian Norling inleder Intranätverk 2013.“Nu är det cirka tio biljetter kvar till årets Intranätverk i Göteborg så nu får du skynda på Marcus” hälsade Kristian Norling glatt via Skype tidigare i veckan. Konferensen om intranät körs i Göteborg 20-22 maj där den sista dagen är workshops. Efter mycket om och men har vi som jobbar övergripande inom VGR med webben kommit fram till att det är bra om även jag går i år, särskilt för att gå på workshopen om enterprise search med Martin White, Martin är lite av en tungviktare inom sökbarhet och informationshantering.

Mitt största problem är väl att jag först på tisdag får möjlighet att ta upp frågan med den av mina chefer som godkänner utgifter. Hoppas på att det finns en plats kvar då.

Jag var med förra året och det var väldigt mycket över min förväntan, kanske främst då det fanns en större bredd på vad folk talade om än jag trott på förhand. Även workshop-delen var kanon förra året med Mark Morrells alla erfarenheter om Sharepoint hos British Telecom och Kristians intro till storskaligt sökbarhet.

I övrigt går mycket av min tankemöda nu ut på att få ut min bok om webbstrategi, köra lite lanseringsaktiviteter och samtidigt skriva på mitt kapitel om intranätanalys till boken Intranät som skapar värde som ska komma ut nästa år.

Detta är en preliminär innehållsförteckning för mitt gästkapitel:

  • Varför analysera?
  • Vilka verktyg finns.
  • Introduktion till A/B-testning/Call-to-Action/Click-through-Rate.
  • Förslag på hur man jobbar med mätbarhet för att veta att intranätet strävar mot verksamhetsmålen/syftet med intranätet.
  • Exempel på mätvärden för ditt intranät.

Som om inte det var nog har jag och min vän Filip en idé på bok med geek-humor att göra tillsammans. Men först kanske han ska göra klart sin egen något dystopiska bok? 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.