Stäng

Årets mest vilseledande rubrik vanns av IDG

IDG:s sensationsrubrikIDG är rätt duktiga på att skriva dåliga rubriker, för att inte säga vilseledande, mest hela tiden. Oftast brukar det vara för att sporra till debatt, läs gräl, mellan Windows-falangen och Apple-fanatikerna. Detta trots att de uppmanar att man för sina meningslösa datorkrig på andra platser än i deras nyhetskommentarer, ett råd som sällan efterlevs.

Ska väl nämna att IDG är en tidning som erbjuder sina läsare tidningen gratis via nätet mot att man exponeras för annonser etc.

Ett steg i att få fler läsare kan ibland vara att skriva kreativa rubriker och puffar. Detta har dock gått till stor överdrift i exemplet ovan när man menar att spelkonsolen Xbox nu skulle ha fått en ny (?) konkurrent i webbläsaren Mozilla Firefox på grund av spelföretaget id Softwares satsning att erbjuda Quake via valfri webbläsare som hanterar Adobe Flash.

Mitt förslag på rubrik skulle snarare dra åt: “Datorspelsföretag testar avancerade 3D-spel direkt i webbläsaren”, eller liknande.

Har du någon favorit bland alla dåliga rubriker du nyligen läst?

Spelet som sådan verkar mycket intressant och för dig som också tycker om Quake så kan man anmäla sig som försökskanin på deras webbplats för att vara med och testa spelet. Det här är väl ett av många tecken på att snart är det ytterst få som kommer ha goda anledningar till att känna sig tvingade att stanna på ett enskilt operativsystem.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.