Stäng

Bidraget till Codemocracy blev Edemokrat.se

Detaljsida från edemokrat.seUnder lördag-söndag deltog jag och en driva med kompisar i programmeringstävlingen Codemocracy i Stockholm. Vi hade på förhand diskuterat vad vi störde oss på inom det temat som tävlas kring och kom snabbt fram till att vi saknar transparens gentemot den dagliga politiken. Alltså skulle vi bygga något för att ge bättre insyn för medborgarna.

Resultatet under de 24 timmar vi hade för att bygga ser du ovan, eller kan klicka dig in på edemokrat.se

Teamet valde jag själv ut, men vi utgick från folket som brukar träffas på Kreativ stuga som vi arrangerar då och då hos Nodestar vid Järntorget. Så det blev representanter från Nodestar, Julle.eu, FilipAndersson.se och Modul 1‘s kontor i Sundsvall och Göteborg. Som grädde på moset hade vi gott om hjälp av kompisar via Skype vilket bland annat gav oss designen och nyttig avstämning.

Förberedelser var att trycka upp tröjor, visitkort med QR-kod som pekade till vår kampanjsajt, köpte några domäner på temat.

Teamet lyckades hitta ett eget rum där det också fanns ganska rejäla högtalare – till alla andras förtret som tvingades lyssna.
Den gemensamma spellistan på Spotify urartade snabbt till en tävling i dålig musiksmak. Mina bidrag var att introducera alla till det sämsta av vad dansmusiken hade att ge under 90-talet i form av Pandora, Basic Element, E-type, Blümchen, Haddaway och Scooter mfl.

För två av lagmedlemmarna blev det kodning hela natten medan vi andra sov någon timme. Den dagliga motionen ordnade jag och Filip genom att åka skateboard genom centrum i Stockholm i jakt på fler Trocadero-flaskor. Vi passade även på att filma lite med mobilen så det kommer nog ut en kortare follow-skate-cam senare.

Det var en fantastisk tillställning och jag hoppas det blir fler. Extra roligt att Modul 1 tog initiativet att få till evenemanget, och det finns tydligen en chans om att det blir en uppföljare med temat hälsa och sjukvård.

Mer om Codemocracy

Videoklipp

Presentation av Edemokrat.se

Förhandsintro till Edemokrat

Fler videoklipp hittar du här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.