Stäng

Bildgalleriverktyget har ätit upp min natt

Nu är det väl ändå dags att gå och lägga sig snart. 2 dosor General portion och en familjepizza senare så har jag kommit en bit på min egen version av bildgalleriverktyget jag hjälpte en kompis med förra sommaren.

Slängde upp ett testgalleri med mina bilder från festivalen Metaltown från 2006, ta en titt här (länk numera död).

Det som är kvar att göra är bland annat att länka bilderna till den enbart CSS-drivna och SEO-optimerade varianten av Lightbox som min kompis utvecklade (när han ändå satt och tjuvhöll på min CSS Mastery-bok). Sånt lull-lull som kommer att fungera smidigt är att systemet skapar sina egna tumnaglar enligt denna exempelkod på att storleksförändra bilder och spara ner dem på disk och att det borde bli mycket enkelt att hantera jämfört med det jag byggt tidigare till både kunder och egna sajter.

Senare ikväll bär det av till Stockholm för kurs i EPiServer CMS-programmering, ska bli gött.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.