Close
Bra fördelning av länkjuice

Bra fördelning av länkjuice

Detta är punkt tjugotvå i listan med hygienfaktorer, det där du ska kolla upp någon gång emellanåt.

Det här med länkjuice (möjligen länkkraft) är ett luddigt begrepp som hör till sökmotoroptimeringen, men man kan se det som ett problem om för många av en webbplats länkar hänvisar bort från webbplatsen. Det kan ju ge sken av att sajten inte har ett egenvärde, att det inte finns relaterad information inom webbplatsen.

Ha lagom många externa länkar

Det finns många bud om hur många externa länkar en sida bör ha, eller hur stor andel, men se detta inte som någon exakt vetenskap. Ibland är det ju så att en undersidas hela syfte går ut på att vägleda din besökare till rätt webbplats – någon annans webbplats. I min närmiljö har vi på landstinget uppenbara skäl att hänvisa de som söker vård till 1177.se, Ungdomsmottagningen Online, eller något av alla våra sjukhus.

I normala fall så ska du inte skicka iväg dina besökare till andra webbplatser. Sen om du sätter upp regler som att endast i undantagsfall ha fler än en endaste externlänk eller inte är upp till dig.

Verktyg för att hitta spilld länkjuice

Du kan ju givetvis gå igenom dina viktigaste sidor manuellt och kolla hur det står till.

Sistrix har med detta i sina rapporter. Deras sätt att definiera detta är i skrivande stund att en sida har färre än tio interna länkar – det anses ge en svag innehållsstruktur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.