Stäng

Bra tillägg för dig med WordPress

Wordpress logotypeEn väsentlig del av att ha en webbplats i WordPress är att löpande se över vilka tillägg man har. Utan tilläggen skulle jag nog vilja påstå att WordPress vore väldigt mycket mindre intressant som verktyg, samtidigt är det en utmaning att välja tillägg – inte minst för att de ska fungera även efter nästa uppdatering av WordPress.

Relevanssi förbättrar sökfunktionen

Bara att få tipset om ett plugin för sök av f.d. Enterprise Search-konsulten Kristian Norling (numera arrangör av intranätkonferensen Intranätverk) gör att det är värt att testa. Nu har jag kört Relevanssi i några månader och det är fantastiskt kul att på sin lilla WordPress-sajt kunna få saker som information om nollresultat, vilka sökord som används etc.

Läs mer om Relevanssi.

Akismet för att slippa spam

Stoppar nästan alla spamkommentarer och funkar även somstöd för andra tillägg, exempelvis Contact Form 7 så man slipper att formulär postas av spambotar. Inte sällan får man tusentalet spamkommentarer även på en relativt ny domän och det arbetet är skönt att slippa.

Läs mer om Akismet.

Contact Form 7  skapar för kontaktformulär

Förutom kontaktformulär kan du bygga dina egna formulär. Till och med hyggligt avancerade formulär så länge som målet är att det ska postas per e-post, själv byggde jag snabbt ihop ett anmälningsformulär för utbildningar där Akismet hjälpte till att skydda mot spambotar.

Läs mer om Contact Form 7.

Mailchimp for WordPress

Knyter ihop anmälningsprocessen i Mailchimp med din webbplats på WordPress.

Läs mer om Mailchimp för WordPress.

ZenCache ger snabbare prestanda

Tar hand om många av de värsta prestandabovarna och är inte onödigt komplicerad för den som tar sina första stapplande steg inom webbprestanda.

Läs mer om ZenCache.

WordPress SEO by Yoast för bra sökmotoroptimering

WordPress SEO är väl lågoddsaren i detta sammanhang, detta tillägg för att göra en webbplats sökmotorvänlig är nog standard vid det här laget. Det jag gillar mest är att kunna ha bra redigering av information som metadata-sidorna för viktiga nyckelord och kategorisidorna.

Läs mer om WordPress SEO.

Ewww Image Optimizer (istället för WP Smush.it)

Ser till att bilder som laddas upp inte är tyngre än nödvändigt för besökarna att ladda hem, detta med så kallade icke-förstörande tekniker. Det innebär att det i alla fall inte ska synas för blotta ögat att bilden blivit försämrad.

Läs mer om Ewww Image Optimizer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.