Stäng

Byt webbläsare på låtsas med User Agent Switcher

Det finns många användningsområden får Firefox-tillägget User Agent Switcher. En user agent är det som identifierar ditt program när du ansluter till servrar över internet, exempelvis via FTP eller webben. Servern kan då se vilken webbläsare du kör.
Förr brukade webbutvecklare ganska ofta ge olika sidor som svar till olika webbläsare, eller fortfarande så kan man inte få samma funktionalitet i vissa e-postleverantörers webbtjänster (Exchange Outlook via webben och äldre versioner av IBM Lotus Notes).

En annan anledning till att byta user agent som dök på mig i somras var att låta Firefox låtsas vara Googles indexeringsprogramvara som kollar runt på nätet för vad den ska lägga till och uppdatera i sökmotorn. Det visade sig att vissa webbplatser vid en uppdatering aktivt blockerade sökmotorerna (förutom just Live Search) och att det var anledningen till försämrad prestanda på sökmotorerna.

Nu har jag gjort en egen lista med user agents som går att importera till funktionen. Listan hittar du här »

Om det är någon user agent som saknas finns det en mycket bra resurs i User Agent String, där kan du kolla så din förändrade user agent slagit igenom. Med hjälp av nedan länklista kan du komplettera med det du saknar.

Lista över samtliga användbara user agents

Webbläsare

Sökmotorer

TV-spel / Konsoller

RSS-läsare

Validering

Länkkontroller

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.