Stäng

Därför är Sony Ericsson väldigt illa ute

Sony EriccsonAtt det är utförsbacke för Sony Ericsson lär inte många ha missat som följer mobilbranschen. Faktum är att en av de saker som jag uppmärksammats om den senaste tiden gör det ganska tydligt varför Apple har framtiden för sig och Sony Ericsson måste tänka om.

En gammal kollega som kanske till viss del kan beskrivas som en Maciban beskrev det väldigt träffande när han beskrev sin Apple Iphone 3G som en plattform att distribuera mjukvara till, jämfört med min Xperia X1.
Nyligen dök det upp en helt ny mjukvara som skapar ännu större värde för hans befintliga mobil, som är ungefär lika gammal som min Xperia X1, i och med Iphone OS 3.

Vad har släpps till min Xperia X1 sedan jag köpte den i oktober? INGET! Inte ens något i Windows Update har dykt upp för att lappa till operativet Windows Mobile 6.1 som är otroligt snarlikt den IPaq jag hade för snart 9 år sedan.

Apple började med en mobil med tveksam teknisk prestanda, släppte sedan ett konsekvent gränssnitt och ett enkelt sätt att med mikrobetalningar tillföra nytta.
Sony Ericsson talade sig varma för att Xperia var deras nya varumärke för high end-prylar som de skulle satsa på (vilket de var övertygade om i flera månader), försökte bygga bort Windows Mobiles enorma brister i gränssnittet och har sedan release inte tillfört något vettigt alls. Bristerna är tydliga så fort man inte jobbar direkt i panelerna och dessa passerar man rätt snabbt om man ska försöka använda alla fiffiga funktioner som trots allt Apple struntat i att lägga in i sin miljö.

Sony Ericssons senaste drag är att även börja jobba med Andriod, som faktiskt är lovande som mobilt operativ, och att tvinga mig att köpa ny svindyr telefon årligen för att försöka hänga med.
Kommer de att lyckas få mig att ge dem förtroendet med en ny telefon genom att börja med sitt fjärde operativsystem? Tror verkligen inte det!
Några som kan ha chansen nu är väl närmast Sony, utan Ericsson, som verkligen borde bygga en PSP Mobile. Det kan bli något värt namnet.

Jag saknar min gamla Ericsson 688, det var i alla fall en mycket bra telefon. Om man ska ha en smartphone så är det inte Sony Ericsson som varit rätt val de senaste åren.

Läs mer om Sony Ericcson och Windows Mobile

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.