Stäng

Edemokrat på väg att passera Riksdagen hos Google

Edemokrat bättre SEO än Riksdagen?Trots att nya versionen av Edemokrat.se bara legat ute i en dryg vecka så har vi de senaste dagarna vid allt fler tillfällen sett exempel på att eDemokrat konkurrerar rätt bra med Riksdagen om placeringarna i Googles sökresultat.

Vi har en hel del åtgärder kvar som rimligen borde göra att eDemokrat ligger före Riksdagen på samtliga relevanta sökningar kring publikationer, bland annat:

  • Tvättning av den otroligt inkorrekta uppmärkningskoden Riksdagen använder och vi får via deras API.
    Julle är redan på god väg med detta.
  • Taggar och relaterade dokument ska listas på varje dokument. Denna typ av korslänkning är alltid nyttig och bygger struktur.
  • Trimma kategorierna. Mitt första försök gav en hel del men vissa kategorier strular fortfarande.
  • Importera samtliga dokument. Detta kommer att ge mer innehåll, mer korrekt kategorisering och sökordsmassan ökar enormt.
  • Fixa interaktion med besökarna. Besökare har ofta egna bra sökord i sitt sätt att uttrycka sig och detta var en av framgångsfaktorerna för exempelvis festivalinfo.se – vilket märktes tydligt när de som köpte sajten f*ckade upp detta i sin “förbättrade” version.

Som kommande steg är att kolla om det går att få finansiering för att fortsätta, alternativt om det finns någon som är villig att ta över och förvalta webbtjänsten. Tips på sånt?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.