Stäng

Facebook större än Google, åtminstone i USA

QR-kod för Wikipedias mobila sajtDagens största nyhet är utan tvekan att Facebook.com nu gått om Google.com i trafik från amerikanska besökare. Skillnaden är väldigt liten dock och troligen finns det statistiker som inte är nöjda med att Facebooks 7,07% och Googles 7,03% av trafiken skulle vara statistiskt säkerställt.
Oavsett vad så är trenden tydlig, mer tid läggs på sociala aktiviteter på nätet jämfört med traditionella saker som att leta information.
I siffrorna är enbart Googles sökmotor inräknad. Räknar man in Googles andra tjänster så har Facebook 11,03% att jobba mot för att klå Google.

En annan nyhet från Facebook är att de kommer släppa en uppdatering med QR-koder (typ streckkoder likt den här till höger för Wikipedias mobila webb) för att underlätta för användarna.
Koderna kan omvandlas, likt en vanlig streckkod på en vara i affären, till exempelvis webbadresser till en persons Facebook-profil eller vad man nu vill.
Förväntar mig att se QR-koder på baksidor av folks visitkort inom kort.

En nyhet från förra veckan är att Facebook kommer att börja sälja biljetter till evenemang i samarbete med Eventbrite. Med andra ord kommer man _aldrig_ behöva lämna Facebook i framtiden då spel, ens vänner, all kommunikation och allt annat kommer finnas där. Läskigt? Kanske lite.

MySpace säljer användarnas information

MySpace, du vet den där sajten som folk brydde sig om innan Facebook, har enligt uppgifter slutit avtal om att sälja användarinformation till tredje parter. Exempel som nämns är spellistor, statusuppdateringar, fotografier, blogginlägg, namn och postnummer.
Det är väl så här alla sociala sajter kommer göra så fort ekonomin kommer ikapp dem?

Som tur är har i alla fall inte jag skitit i det blå skåpet och sålt exklusiv rättighet till bilder jag också laddat upp på MySpace 🙂

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.