Stäng
Föreläser om webbanalys på Webbanalysdagen 2016

Föreläser om webbanalys på Webbanalysdagen 2016

Den 28:e januari kommer jag hålla en föreläsning på Webbanalysdagen 2016, som arrangeras av Talentum Events och Dagens Media. Till skillnad (tror jag) från de andra föreläsarna kommer min föreläsning att utgå från den delen av webbanalys vi alla borde ha åtgärdat – den användarcentrerade sorten.

Så här förklaras min programpunkt för närvarande:

Marcus Österberg
Specialist webbanalys och sök, Västra Götalandsregionen

Marcus har jobbat med webben i en eller annan form sedan slutet på 90-talet. Fram till 2007 drev han en framgångsrik eventsajt där han fick praktisera sina teorier. Marcus missionerar om digitaliseringens möjligheter, nu senast i boken Webbstrategi för alla, och har även bidragit med ett kapitel om intranätsanalys till antologi om intranät släppt av förlaget Intranätverk 2015. Marcus jobbar som evangelist för webbanalys på Västra Götalandsregionen.

Det är knappast en hemlighet att jag är nästan klar med en bok på ämnet webbanalys, läs mer här. Där tar jag i längre format upp ämnen som är en naturlig del av ett användarcenterat synsätt på webbanalys. Det vill säga stilguide, prestandabudget, tveksamma designmönster som “dark patterns”, och mycket mer.

Är du sugen på att hjälpa till? Dels kan du blanda in bra låtar på min spellista hos Spotify, eller så gör du det tyngre jobbet och korrekturläsa innehållet, i så fall hör av dig 🙂

Om du inte redan visste det har jag alltid något att bjuda på när jag föreläser. Som sämst 50% rabatt på min bok om webbstrategi, kanske har jag en bra deal på den kommande boken om webbanalys. Boka in dig så får vi se.

Webbanalys-boken kan nu läsas och laddas ner gratis ›

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.