Stäng

Försvann från Google och förhoppningsvis snart återuppstånden

En webbplats jag jobbat med försvann från Google lite så där olägligt på min första semesterdag. Innan dess var det en svajig men negativ trend på antalet besökare via just Google som nådde fram till webbplatsen.

Jag har reflekterat över alla möjliga scenarier bland annat att någon länkbombat bort sajten (sånt har tydligen hänt), att sitemapsen varit felaktiga på något sätt jag inte förstod eller att Google inte tolererade semi-duplicate content (som anses vara en grym myt bland de jag litar på inom SEO).

Idag hittade jag till sist lösningen.
Det hela berodde på att Googles indexeringsbot helt enkelt nekades tillträde till webbplatsen på grund av sin user agent, även Yahoo, dock inte Live Search.

Lite skumt blir det när Google och Yahoo är drabbade på Microsofts .NET-plattform helt plötsligt men inte Live Search. Hur som helst så var lösningen att lägga in en browser-fil i applikationsmappen App_Browser i projektets root. I just mitt fall var det en EPiServer-webbplats med .NET 2.0 och friendly url aktiverat som klantade till det hela helt plötsligt. Ska kolla vidare men jag antar att det är någon uppdatering till Windows Server 2003 som gav Microsoft lite bättre konkurrensmöjlighet på sökmotormarknaden.

Om du någon gång drabbas av samma problem kan nedan verktyg vara till stöd för att kolla om det finns någon filtrering på user agent på webbplatsen ifråga.

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.