Stäng

FRA läcker redan ut hemlig information till obehöriga

Aftonbladet rapporterar att en anställd på FRA misstänks ha lämnat ut hemligstämplad information till SVT.
Detta är ett aktuellt praktexempel på att det är svårt att ha hemlig information som inte kommer på villovägar, både på grund av enskilda medarbetares intressen och för att fel saker kan läcka ut. Dessutom kan ju synen på den insamlade informationen förändras beroende på aktuell lagstiftares politiska inriktning.

Att det redan nu läcker ut information borde ses som en väckarklocka för de som tror att staten och dess myndigheter alltid verkar för medborgarnas bästa. Ett exempel från USA är FBI-chefen J. Edgar Hoover som enligt frekventa anklagelser ansågs ha uppgifter om folkvalda vilket störde demokratin.

Vad är det som säger att de som har tillgång till insamlad information via FRA kan använda detta för att styra över Sveriges demokratiska utveckling? Förr var det populärt att gå in i det militära eller hos polisen, snart kommer de mörka krafterna ha en god anledning att jobba med att övervaka landets medborgare istället. Eller har samtliga politiker inget att dölja som kan användas emot dem?

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.