Stäng

Fransmännen har otur när de tänker kring upphovsrätt

Frankrikes senaste förslag på hur underhållningsindustrin ska överleva är att annonsnätverken som verkar på webben ska behöva betala en extra straffskatt som går till upphovsindustrin.
Den obligatoriska bil-liknelsen blir väl att de som säljer reklamplats längs med vägar skulle få betala för brottsligheten man kan anta att bilisterna utför, som att köra för fort etc.

Detta var förstås fantastiskt smart och genomtänkt av landet som styrs av en person, Nicolas Sarkozy, som vill att man stängs av från internet efter 3 förseelser kring upphovsrätt. Inte för att han och hans parti är lika bra att praktisera avhållsamhet från att sno från upphovsrättsägare, men de här lagarna kanske bara ska gälla folk utan inflytande?

Som grädde på moset lyckades byrån som tog fram loggan till den statliga upphovsrättspolisen själva begå intrång genom att använde ett skyddat teckensnitt 🙂

Visserligen betalar vi redan idag i Sverige straffskatt för att göra säkerhetskopior på DVD, och andra media, men förr eller senare så borde det bli lagligt att fildela hur man vill då man via straffskatter till höger och vänster redan har betalt den branschens uppehälle.

Läs mer om upphovsrättsindustrin

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.