Stäng

Spårar nu webbplatssökning

Googles webbplatssökningMin nya grej att plugga för jobbets räkning, alltså mest på fritiden då, är webbanalys. Det är något som jag egentligen jobbat med massvis med år men kanske inte direkt försökt förmedla på ett samlat sätt till andra. Tidigare har jag mest tigande förundrats över alla som jobbar som tusan med sina webbplatser och fullständigt struntat i att följa upp sitt resultat.

Inte sällan har min kommentar varit, lite geekigt kanske, att:

Varför jobba med en webbplats om du inte intresserar dig för om någon läser det du skriver? Tror du att de gillar vad du producerar eller vänder de i dörren?

Nu kommer jag i alla fall hålla utbildning i detta med webbanalys, bland annat med Google Analytics, så då är det dags att öva sig lite på de detaljerna jag inte har jobbat så mycket med inför att jag nog får skriva kursmaterialet själv.

Ovan bild är Googles webbplatssökning, för webbfunktion.com, som är en del av statistik- och analysverktyget Google Analytics som släpptes för cirka 3 år sedan.

Webbfunktion.com börjar för övrigt ta sig allt eftersom jag får nya utmaningar. Denna veckan har följande grejer tillkommit:

  • Sökfunktion.
  • Integration mot Google webbplatssökning.
  • Taggar i bloggen.
  • Taggar är med i sitemapen.

Dock är det massor kvar att göra för att detta lilla verktyg ska likna något man kan lämna över till någon annan, men det kanske blir en 1.0 runt nyår om jag har lagom att göra på jobbet. Den stora frågan är om man ska släppa det som öppen källkod eller inte…

Någon gång under hösten hoppas jag hinna släppa en serie blogginlägg om användbarhet som var sommarens “läs på”-projekt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.