Stäng

Hackathon om fetma i november – Lekande lätt

Bild på en våg16-17 november körs innovationstävlingen Lekande lätt i Angered, Göteborg. Tävlingen är sponsrad med Vinnova-pengar och arrangeras av Angereds Närsjukhus, Västra Götalandsregionen. Får väl medge att jag är lite stolt över min arbetsgivare att de står som arrangör för detta.

Temat att fokusera på är fetma och hur man löser det. Jag kan på förhand ana att det blir en stand-off mellan de som gör 5:2-dietappar och de som gör motsvarande för LCHF 🙂

Jag kommer själv att finnas på plats som ambulerande mentor för de deltagare som vill ha någon att bolla idéer med, förslag till pitchningen eller vägledning till hur man samarbetar med – och navigerar inom – landstingen.

Annat värt att rapportera kring området hälsa är att Socialstyrelsen nu publicerat sin första version av sina nationella riktlinjer som öppna data. En bra start värd att applådera tycker jag. Dessutom har Östergötlands Läns Landsting fått Vinnova-pengar för en innovationstävling för ett bedömningsstöd kring stroke-patienters förmåga att köra bil.

EDIT: Lekande lätt är flyttad till 11-12 januari.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.