Stäng

Headhunters letar givna nyckelord i CV

Mitt CV på Linkedin enligt hur de flesta headhunters ser på sakenHar idag varit på intervju hos en headhunter. Det tenderar att poppa fram en ny headhunter som visar intresse ungefär varannan månad och de flesta av dem fastnar på samma sak de ser i mitt CV oavsett hur väl jag försöker dölja det (hint i bilden ovan).

En headhunter jag tidigare hade som chef la in det sist i ett samtal jag hade med honom 2010 när vi diskuterade nytt jobb, typ så här:

Du har ju det magiska ordet EPiServer i ditt CV. Nu har jag ju haft dig som kollega och vet att det trots allt nog inte är det som gör dig intressant på arbetsmarknaden. Men vill du ha ett sånt jobb är det inte svårt att fixa…

Nätet svämmar över av guider för hur man ska utforma sitt CV och professionella profiler så headhunters hör av sig. Bland annat vilka buzzwords man ska undvika och hur man får nyckelord att poppa ut när viss sorts folk eftersöks.
Själv undviker jag i stor utsträckning att prata eller lista vilka system och tekniker jag jobbat med, både på Linkedin och när jag blir uppringd av en rekryterare. Intressant nog avslöjar det sig så gott som alltid att det är det magiska ordet EPiServer de sett då det tycks vara oundvikligt att komma på tal. Sen verkar de få ståpäls när man berättar att jag haft roll som administratör, utvecklare, huvudredaktör och dessutom haft ansvar för några hundra webbredaktörer.
Att det inte är vad som gör att jag tar mig ur sängen på morgonen framgår tydligen inte, eller så tycker de inte att det är relevant.

Kan bara komma på två tillfällen som en headhunter ringt om jobb där inte EPiServer kommit på tal och där jobbet handlat om vad jag _skulle_ vilja göra eller något som faktiskt är en utmaning. Ena gången var det som rollen global marknadskommunikatör på ett mycket stort bolag, andra gången som regionchef på ett bolag med fokus på EPiServer-utveckling.

Global marknadskommunikatör vette tusan om jag ens förstår vad jag ska göra första arbetsdagen men nog var det kul att någon visade intresse. Regionchef hade jag nog fixat men företaget ifråga hade en bedrövligt hemsk webbplats så det gick fetbort :D)

Ska nog kasta ut sista spåret av EPiServer från min historik – synd att slösa tid på saker som inte leder framåt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.