Stäng

Hur fungerar annonsfinansierade webbplatser utan sina annonser?

TackyDe senaste åren har den tidigare obligatoriska högerkolumnen med annonser börjat komma på skam. En anledning är så klart att användarna av internet börjat lära sig att ignorera reklamen, särskilt eftersom reklamen kanske historiskt sett inte tillfört något, en variant för att “lösa” det problemet blev att vara lite mer kreativa med placeringen.

IDGDock hör man sällan resonemanget över hur man tar hand om de besökarna som har reklamblockerande tillägg till sin webbläsare.
Du kanske undrar varför du ska ta väl hand om dessa egoistiska skurkar som inte hjälper dig att visa fina annonsexponeringssiffror för presumtiva annonsörer? Ja, en anledning kan ju vara att de faktiskt kan hjälpa dig att marknadsföra din sajt till andra som inte blockerar reklamen – med andra ord några av egoistens vänner. Detta görs bland annat genom så kallas word of mouth, länktips via mejl eller kanske länkar från personens blogg. Sådan marknadsföring är så gott som gratis.
Internetanvändaren kan liknas med den besvärliga kunden som blir känner sig väl bemött för en gång skull. Hur resonerar den personen om det fåtalet gånger den känner sig välkommen?

Slut på ledande frågor. Ta en titt på de två bilderna ute till höger. Vilken sajt funkar bäst utifrån normal webbkvalitet utan att besökaren tvingas slå på reklamen igen? Självklart den nedre.

IDG råkar ha byggt sin webbplats utan att kräva att besökaren ser reklamen, Tacky däremot får en väldigt dålig design utan reklam som kanske inte i lika stor grad uppmuntrar mig att utföra önskvärda handlingar som exempelvis att länka dem eller tipsa mina vänner om den webbplatsen.

Har du som webbutvecklare eller beställare av dessa tjänster någonsin tänkt på detta? Eller är du användare av annonsblockering?
Vad tycker du kring detta?

Läs mer om Adblock Detector

  • Adblock Detector – för dig som tänker tvinga de som aktivt tackar nej till reklam att ändå se reklam

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.