Stäng
Sida behöver inlänkar

Sida behöver inlänkar

Detta är punkt sjutton i listan med hygienfaktorer, det där du ska kolla upp någon gång emellanåt.

Det är ju lite misstänkt att man tipsar lite dolt om en sida som är svårt att upptäcka som vanlig besökare. Hur kan detta hända även dig? De sidor som du har med i din sitemap – den som endast är synlig för sökmotorer – kan vara skräpsidor.

Hmm, hur hittar jag sånt?

Ett väldigt vanligt exempel är de hierarkiskt skapade webbplatserna i exempelvis webbpubliceringssystemet Episerver. Där kan man hitta sidor som heter “högerkolumn” och saknar innehåll, eller “huvudmenyn” som används som en mapp i verktyget.

Om varken din egen eller någon annans webbplats länkar till sidan är det definitivt en signal om att den fullständigt saknar värde. Ibland stämmer det ju, men om sidan är meningslös så borde den inte heller finnas där och förvirra varken sökmotorer eller användare.

Om sidan nu inte är oviktig så är det dags att länka till den, åtminstone själv, eller så får du försöka ragga några inlänkar från någon annan.

Verktyg

Sistrix har med detta i sina rapporter, dock kan du inte räkna med svar ens samma dag men du får en trevlig summering av vad som behöver tas tag i.

Det ambitiösa alternativet är att ha koll på alla sina adresser. De adresser som haft besökare kan du nog exportera ut från ditt webbstatistikverktyg, annars finns eventuellt sökteknik du kan dra nytta av. Har du listan sorterad efter popularitet kanske det är värt att börja med de som har få besökare, där finns kanske det du inte väntat dig eller fått rapporterat redan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.