Stäng

I may be a victim of counterfeit software

You may be a victim of counterfeit softwarePrecis innan semestern dog min installation av Windows 7 av sig själv när den försökte uppdatera sig med kritiska uppdateringar via Windows Update. Det tog två hela dagar att installera om det med alla uppdateringar, köra in alla program & spel på nytt, konfigurera alla utvecklingsmiljöer och gud vet vad.

Idag när jag startar upp datorn på nytt får jag den härliga rutan med meddelandet att jag kan ha fallit offer för förfalskad programvara. Jag uppmanades ladda ner Microsoft Genuine Advantage-programvaran som skulle hjälpa mig vidare (snarare hjälpa Microsoft). När jag väl klickat mig igenom den något motbjudande kollen kom ovan bild upp.

Vad det är för aktiveringskryphål de lagat är en bra fråga, jag har helt enkelt inte startat datorn på en månad efter en oönskad ominstallation.
Däremot är de väldigt duktiga på att erbjuda mig att köpa en ny licens!1!

Om Microsoft hade uppskattat mig som kund kunde någon av de miljontals raderna med kod sett ut som denna pseudo-kod:

if(ActivationAndOrVerificationFailure==true) {
   // 1. kolla om operativet är aktiverat
   // 2. pröva att aktivera, om det inte går så "erbjud" WGA
}

När jag väl fått ordning på aktiveringen så fick jag som en kundvårdsbonus på nytt ställa in vilka bakgrundsbilder jag ska ha. Fantastiskt!

Jag ogillar Microsofts dumheter, i stil med detta, mer för varje dag jag sitter på min Macbook Air…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.