Stäng

Internet Explorer 8 finns nu att ladda ner i Beta 2

Internet ExplorerNyligen släpptes en andra betaversion av Microsofts webbläsare Internet Explorer. Enligt specifikationen ser det ut att bli en välbehövlig uppryckning från Microsofts sida med bland annat:

  • Automatisk återställning – vilket gör att enskilda flikar som kraschar inte ska kunna sänka hela webbläsaren.
  • Accelerering av vanliga uppgifter som kontextuella menyer, etc, så de inte laggar.
  • Utökat skydd för integritet genom InPrivate Browsing, populärt kallat Pron mode, som hjälpsamt ser till att inga spår över webbläsarhistorik sparas på datorn.
  • Bättre kompatibilitet med gällande webbstandarder, på detta området kan de ju bara bli bättre, och en möjlighet att växla mellan kass och god kompatibilitet beroende på om det är en sajt byggd för äldre IE-läsare eller en som följer webbstandard.

Det rapporteras på Slashdot att integritetsskyddet gått längre än vad reklambranschen kanske önskar eftersom det på sätt och vis blir en indirekt reklamblockerare så som många annonser är utformade idag. Men eftersom IE 8 knappast kommer att kunna blockera Flash cookies så betyder det väl inte så mycket speciellt länge.

Lite humor är det när det står följande på sidan:

“Get Internet Explorer 8 Beta 2, the latest version of Microsoft´s free web browser.”

Förstår inte varför Microsoft tar upp detta med gratis, det är ju inte så speciellt gratis så att jag kan köra Internet Explorer på något annat än deras egna produkt Windows installerat. Även på engelska måste det ju finnas ett vettigt sätt att skilja på gratis != utan extra kostnad. Eller har de en annan webbläsare som de faktiskt tar betalt för?

Mer om Internet Explorer 8

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.