Stäng

Internetcensur är väl ganska trubbigt?

I en demokrati ska de folkvalda vara rädda för folket. I dagsläget upplever man ofta att folkvalda och tjänstemän handlar på uppdrag av någon annan än det svenska folket.

Det finns många uppenbara exempel på när Sverige utsätts för yttre påtryckningar och att intresseorganisationer som inte tillför Sverige speciellt mycket verkar skriva våra lagar. En mindre uppenbar sak är den uppblossade debatten om barnporrfiltret (IDG). Visst kan man tycka att hentai (japansk tecknad porr – mer eller mindre våldsinriktad) är mindre smakfull i sitt uttryck, men vem är jag att bedöma att det skulle vara barnporr bara för att den tecknade figuren råkar se ung ut. Polisen har åtminstone bestämt sig för att blockera sådana sidor, och när de ändå var igång försökte de blockera fildelningssajten The Pirate Bay, vilket misslyckades på grund av debatt, och lyckades blockera en webbplats om odling av bonsaiträd istället.

Det är väl detta som är själva problemet med censur i en “demokrati” som vår, eftersom det inte är allmänt känt och granskningsbart för vem som helst så är barnporrfiltret ytterligare ett knep att sätta folket på plats. Nu ska denna tveksamma modell återvinnas i resten av EU och man kan hoppas på att det finns några tokiga fransmän som skjuter detta i sank för en mer öppen och vettig filtrering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.