Stäng

Intranätverk – Intranätkonferens i Göteborg nästa vecka

Kristian Norling inleder Intranätverk 2013.På tisdag drar intranätkonferensen Intranätverk igång. Skulle jag få chansen att döpa denna konferens blev det nog Kristian Norling Invitational då Kristian, arrangören, bjudit in något av ett dreamteam för hur ett bra intranät skapas. Det är en fantastisk blandning om man tittar under programmet.
Några av presentationerna jag ser fram emot är:

  • Jonas Söderström som bland mycket annat skrivit boken Jävla Skitsystem, och kör poddsändningen JSLive också den på temat användbarhet.
  • Anders Wengelin, en gammal kollega från NetRelations, som jag, tro det eller ej, mest socialiserat med och helt missat att prata webbanalys.
  • Fredrik Wackå om innehållsarbete. Gick kurs hos honom för en massa år sedan och blev grymt inspirerad av hans sätt att lära ut hur man kunde arbeta om ett kommunstyrelseprotokoll så det blir läsvärt och kanske till och med intressant.
  • Sharon O’Dea om mobilt arbete. Det närmsta jag kommit detta är att vi gjorde Vårdaktörsportalen enligt pragmatisk responsiv design, men det finns mycket kvar att göra för att medge ett mer mobilt arbetssätt.

Jag har också anmält mig till torsdagens workshop där både Mark Morells del om governance och Kristians eftermiddag om optimering av innehåll för sökbarhet ser grymma ut.

Sa jag att det finns några biljetter kvar och att man kan betala biljetten på plats? Kanske inte 🙂

För egen del var det väldigt enkelt att bestämma mig för att gå på denna konferens. Jag har inte haft något vidare fokus på intranät sedan jag 2007 slutade på Sahlgrenska. Sedan dess har det hänt en hel del där kanske Enterprise Search dominerar som teknik, mobilt på åtkomsten och det sociala på innehållet vilket alla är delar av innehållet under denna konferens.
Sen att Kristian står bakom konferensen gör inte saken sämre. Kristian har provocerat mig flertalet gånger att ta in nya perspektiv som idag definierar vad jag tillför på jobbet, bland annat respekten för data genom Microformats och kanske främst det om öppna data.

Min förhoppning, och misstanke, är att jag kommer få höra ärliga historier om såväl framgångar som ordentliga misslyckanden. Att deltagarna delar med sig och diskussionerna mellan presentationerna är verkligen att se fram emot. Precis som alla moderna konferenser dokumenteras Intranätverk med video, foto och sketchnotes men det jag betalar för är _deltagandet_ på plats, nätverkandet och att ingå i diskussionerna.
Skillnaden mellan deltagandet på plats och via Twitter/Bambuser/whatever var tydligt på årets WebCoast. De på distans var verkligen fjärran och vi på plats bidrog till vad de andra i bästa fall kunde ta del av. Det är värt att vara på plats om det är viktigt.

Jag ställde den obligatoriska “sportfrågan” till Kristian Norling idag. Hur känns det med Intranätverk nästa vecka:

“Jag är mycket entusiastisk inför att få delta, och medverka, till ett aktivt lärande. Det kommer bli hur kul som helst!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.