Stäng

Iphone 4 … wait for it … multitaskar och kan med videosamtal

Steve Jobs kör sin keynote och presenterar...wait for it...videosamtalIdag talade Steve Jobs om det många redan visste. Iphone av version 4 får ett utseende som liknar, åtminstone på kanterna, flera av Sony Ericssons telefoner som har mer av ett lådformat.

Skärmen kommer att få dubbelt så bra upplösning som tidigare.

Multitasking

Till sist tycker Apple att de har koll på multitasking, det vill säga att köra flera program samtidigt. Detta gick visserligen förut men då enbart med vissa program som Apple släppt själva – exempelvis att spela musik och surfa i Safari.
Så nu försvinner troligen anledningen för många att göra en jailbreak för att kunna köra flera program samtidigt. De jailbreakade Iphones jag har hört talas om har väl fungerat så där, exempelvis att det inte går att svara om Spotify är igång m.m.

Multitasking ska fungera även för Iphone 3GS.

Gyro

Sedan tidigare finns en inbyggd accelerometer, kompass och GPS. Nu kommer även ett gyro in i bilden vilket åtminstone till en början mest lär användas i spel vilket Mr Jobs demade på scenen.

Iphone OS blir iOS 4

Det nya operativsystemet som strax släpps har döpts om från Iphone OS till iOS 4. Det var nog här de intressantaste nyheterna kom som multitaskning, bokaffär, videoredigering med iMovie for Iphone med mera.

“One more thing…..videosamtal”

Dagens antiklimax, åtminstone för oss som passerat stenåldern, var när den förväntade och obligatoriska höjdpunkten var något så gammalt som att kunna göra videosamtal. Det måste ju vara minst 7-8 år gammalt i Sverige och troligen hela Europa. Har det inte lanserats tidigare i USA?

Råkar man sitta med en skabbig telefon som behöver bytas så blir säkert Iphone 4 helt ok, men det är inget halleluja-ögonblick jämfört med Iphone 3GS.

Mer om Iphone 4 och iOS 4

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.