Stäng

Jobbar numera med Vårdaktörsportalen inom Västra Götalandsregionen

Efter 7 snabba månader skuttade jag vidare från NetRelations till Västra Götalandsregionen. Arbetsuppgifterna är faktiskt ganska lika och huvudfokus är fortfarande webbstrategi men nu i projektet Vårdaktörsportalen.

Det kommer nog ta ett tag att vänja sig vid att sitta på andra sidan bordet och axla beställarrollen. På sätt och vis är det ju bra med erfarenhet från konsultsidan när man går igenom konsultprofiler och senare vid intervjuer, har ju själv varit i den situationen många gånger och dessutom filat på svar på upphandlingar eller kollegors konsultprofiler.

Förutom möjligheten att göra skillnad i, den för samhället, så viktiga vården är det skönt att insikten i nyttan med öppen källkod, och öppenhet i största allmänhet, är så pass utbredd. Bland annat har vi Google Code-projektet Öppna program där VGR lägger ut källkod andra kan dra nytta av, dokumenterar hur utveckling ska ske och i viss mån har utbildande material i form av riktlinjer.

Främsta puckeln är nog att få bondförnuft kring Lucene/Solr och dess möjligheter. Så här långt har sökmotorer varit något jag skrivit för rent redaktionellt inte direkt kravställt hur de _borde_ fungera 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.