Stäng

Kasta ut en service i Windows via kommandoprompten

Är ju inte mästaren på att få Windows att göra som jag vill och det grafiska gränssnittet är inte alltid hjälpsamt.
I fallet att kunna kasta ut en Windows-tjänst hittade jag idag ett sätt som verkar fungera tillfredställande.

Problematiken är att för installerade, egenhändigt byggda, tjänster finns det inte i computer management något sätt att kasta en tjänst, vilket ställer till det om jag saknar källan för en korrekt avinstallation och den nya tjänsten jag vill ha in råkar ha samma namn. Btw, att man ska vara tvungen att ha kvar grundkoden för en avinstallation verkar ju skumt.

Kör följande kod i kommandoprompten om du vågar:

sc delete namnet_på_servicen
[källa]

Får se om jag snart ångrar detta djupt när min utvecklingsmiljö väljer att stupa 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.