Stäng

Kommande version av mapusers.com

Kommande version av mapusersÄr inte direkt någon formgivare, eller riktig geek-programmerare heller för den delen, men min geodata-sajt börjar arta sig så sakteliga i min utvecklingsmiljö.

Bromsande faktorer är bland annat att det under veckan dykt upp en skarp version av ASP.NET MVC 3 som inte var helt kompatibel med den testversion jag kört med, sen glöder min processor av alla ändringar jag gör i databasen bakom webbplatsen. Sen har jag dessutom börjat byta ut skripten för kartpresentationen till Johan Sälls projekt jquery-ui-map.

Nyss startade jag en körning av 500 stycken UPDATE-frågor mot en tabell med 3,5 miljoner poster. Med andra ord får jag lära mig den hårda vägen att det är skillnader mellan InnoDb och MyIsam som db-motorer.

Har en flaska Pol Roger som ligger och väntar på att öppnas när jag väl får ut en acceptabel version av Mapusers.

En kul nyhet på temat geodata kom också i december när EU-direktivet Inspire (2007/2/EG) infördes och är startskottet för en nationell geodataportal. GeoData.se är ansiktet utåt för projektet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.