Stäng
Korrekturläsare sökes till webbanalys-boken

Korrekturläsare sökes till webbanalys-boken

Nu är halva webbanalys-boken färdigställd till en nivå att den är meningsfull att korrekturläsa för någon annan än mig. Därför söker jag efter 2-3 korrekturläsare. Boken är på svenska.

Vad förväntas av en korrekturläsare?

Det man hjälper till med är egentligen det man har att bidra med. Av var och en efter förmåga 🙂

Man måste inte nödvändigtvis vara grym på svenska språket, vara en grammatiknazi eller sådant. Bara att någon berättar vilken del av texten som är svårbegriplig är mycket hjälp. Med andra ord är det nästan en superkraft i dessa sammanhang att ha lite koncentrationssvårigheter, klaga på ord som behöver förklaras och liknande.

Processen går ut på att man får tillgång till en del av boken via Google Docs. Väl inne i dokumentet är det bara att läsa på och när man hittar något att anmärka på, eller jubla för, så skriver man en kommentar i marginalen. För den som har förslag på hur det borde stå så kan man göra ändringsförslag – se bild nedan för hur det kan se ut.

Redigeringsförslag i Google-dokument

När man väl gjort den inställningen blir de saker man skriver i själva dokumentet förslag på ändringar, då kan både du och jag se hur det såg ut och vad du föreslår. Annars kan man nöja sig med att markera text och skriva en kommentar.

Steg ett är att markera den text man avser att kommentera.

Skriva kommentar på Google Docs

Efter kommentaren är skriven kan de som har åtkomst till dokumentet skriva reaktioner och diskutera kommentaren.

En kommentar på Google Docs

Till slut brukar man markera en kommentar som löst.

Värt att notera är att man brukar få mejl när någon skrivit till ens kommentar, eller godtagit en ändring. Är man lagd åt att inte vilja ha en massa mejl så fixa gärna en e-postregel som stuvar undan dessa mejl i en särskild mapp i mejlen.

Varför ställa upp?

På grund av att bokbranschen inte direkt ger någon ekonomisk utdelning till någon så kan jag inte erbjuda ersättning till dig som korrekturläsare. Däremot kan man ändå vara intresserad då ämnet är intressant, man får tidig tillgång till ett exklusivt material, man gillar att bli omnämnd på tack-till-sidorna i en bok man själv vill läsa, eller så kanske man bara vill se att boken blir av.

De som hjälper till får förstås e-boken när den väl är klar, och den handfull personer som hjälpt till mest får signerade böcker i pappersversion.

Hör av dig via kontaktformuläret eller på Twitter om du är intresserad.

Webbanalys-boken kan nu läsas och laddas ner gratis ›

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.