Stäng

Kurs i Content Choreography i Stockholm

SVT Play puffar för program jag inte kan se på min IpadÄr på väg upp till Stockholm för en kurs i content choreography, som kommer hållas av Seth Earley i Know IT:s regi. Jag och min vän Filip var hos Findwise i höstas och fick en väldigt ljuv försmak på några timmar.

Det är lite smått komplicerat att försöka förklara vad kursen går ut på och vad begreppet innefattar, men så långt jag förstått handlar det om hur man gör information till resurser som kan återanvändas och erbjudas inom en organisation men ändå medge någon form av kontroll. 

Ett exempel på behov av lite såna här tankar råkade jag ut för senast igår när jag på svtplay.se försökte se ett program de lagt ut. Lustigt nog puffade de ganska hårt för detta program men när jag väl var framme för att titta på programmet fick jag ett felmeddelande som sa att det av tekniska skäl inte gick att visa klippet på den typ av enhet jag hade, det vill säga en iPad. Smartast vore om de saker jag erbjöds att titta på faktiskt fungerar på den utrustningen jag använder!

Med andra ord behöver svtplay.se behandla alla sina program som resurser och metamärka med bland annat:

  • Vilken typ av enheter de har licens att spela upp på, exempelvis via webben, mobila enheter etc.
  • Vilka enheter som klarar av att spela upp program, minsta bandbredd, format med mera.

Baserat på detta och en massa annan metadata anpassas vyerna för vad som lämpar sig för respektive besökare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.