Close
SEO-bluff

Länkfarmar i bloggform – sökmotorbluffarnas nya vapen

Har du snubblat över en blogg som verkar lite märklig i sitt språk? Som innehåller lite för mycket text som inte är skriven riktigt så som bloggar brukar skrivas eller har handlar om något som är konstigt att
blogga om? Där länktexten är något som liknar ett vanligt sökord snarare än “klicka här om du vill se mer av vad företag x erbjuder”. Om ja så har du nog hamnat på en blogg som enbart är till för att förbättra rankingen hos en helt annan webbplats.

Här har vi ett exempel: http://albin.kulan.se

Nedan bild är ett exempel där någon förpestar nätet och med oschyssta metoder försöker få ordet arbetskläder associerat med webbplatsen www.svenska-handtryck.se, hela denna blogg är full av skräp med enda mål att fuska fram bättre ranking i sökmotorerna. Man fundera på om företaget bakom
svenska-handtryck.se är medvetna om att de betalat för dessa metoder?

Bakom kulan.se, där dessa skräpbloggar ligger, finns en B Jacobsen (kolla förnamn via NIC.se vid behov) som ägare av adressen.

Naturligtvis försöker man hemlighålla så mycket som möjligt om vilka som lagt upp adressen och det enda jag kan se är att domänen hanteras via Västerås-företaget Loopia.

Denna bluff är satt i system, vilket man lätt kan se genom en enkel Google-sökning.

Edit / fler bluffare:

  • Koksportalen.se med http://baenkskiva.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.