Stäng

Lite nya grejer i mitt webbpubliceringsprojekt

Kommande variant på mitt publiceringsverktygNu börjar de sista bitarna falla på plats med nästa “utgåva” av mitt egna lilla publiceringsverktyg. Det är mer av en Web Content Manager (WCM) än ett Content Management System (CMS) då det bara går att hantera en webbplats per installation.

Inte för att jag sett några större kommersiella lösningar för WCM men jag gillar perspektivet nedanför ett fullfjädrat CMS som EPiServer m.fl. av någon anledning – troligen för att jag byggt massor med specifika lösningar tidigare som definitivt drar åt mitt nya system fast mycket mer specifikt och stelt i dess uppbyggnad.

Anledningen att jag bygger just detta system är för att träna på alla grejer jag gör på jobbet, ta nästa steg med vissa saker som kunder efterfrågar, testa nya prylar och inte minst ha ett verktyg för de sajter jag fortfarande pysslar med privat. Förutom denna webbplats så körs detta verktyg på exempelvis Actionpark.se, och så fort jag byggt en webbshopsmodul till systemet kommer även min systers uråldriga sajt att bytas ut mot detta verktyg.

Det som är nybyggt är bland annat:

  • Favoriter i filuppladdningskatalogen
  • Översikt över nya foruminlägg och kommentarer för de som är inloggade.
  • Separerade redigerings- och admin-zoner för inloggade, plus behörighetshantering för vem som får komma åt vad.
  • Type-ahead för sökfunktionen så användare kan se vilka sidor som ger träff.
  • Lista över senast ändrade sidor för de inloggade – grymt smidigt har jag märkt när jag själv använder verktyget.

Sen har det blivit mycket putsning på befintliga funktioner. Det som ligger framför mig är att bygga en vettig hantering av sidor som ska innehålla kartor, video-klipp, annat externt material och att förbättra sökfunktionen.

På måndag börjar man ju jobba och innan dess får jag se till att städa bort de sista funna buggarna 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.