Stäng

Logica och SAP verkar vara två säkra kort på att sänka stora organisationers IT-system enligt media

Logica, som hade ett större problem med bland annat Stockholm Stad som kund i våras, har återigen lite motgräs. Tillsammans med SAP, inte heller känt för att vara grymt smidiga, är de åtminstone en av anledningarna till att Försäkringskassan fått så mycket skäll det senaste med att de inte ens kan betala ut pengar.

Försäkringskassan har redan omorganiserats, dock så är det nya IT-systemet en förutsättning för att den nya organisationen ska kunna arbeta. Detta IT-system skulle först ha levererats november 2007, sedan mars 2008, juni 2008, november 2008 och nu slutligen maj 2008.

Inte för att jag är insatt i just detta ärende via min bransch men det första man tänker på är att det låter som ett klassiskt SAP-säljproblem. Som bekant kan man göra precis vad som helst hur enkelt som helst, så länge det är säljarna som talar, i realiteten har det ofta rapporterats att det kanske inte riktigt ligger till på det viset.

Jag lider med både de anställda på Försäkringskassan & Logica för den frustration de lär känna nu och de stackars medborgare i vårt avlånga land som drabbas av dessa problem.

Läs mer om Försäkringskassans strul och Logica

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.