Stäng

Macforum förtjänar inte mina pengar längre

Sedan april 2010 har jag investerat rätt tungt i Apples grejer, kanske mest för att se vad det är alla är så nöjda med. Bland annat har dessa ting inhandlats privat:

  • Macbook Pro 2010
  • Macbook Air 2011
  • Iphone 3GS & 4
  • Ipad generation 1 & 3
  • Ipod mini & Ipod Touch
  • Mac Mini

Mycket har köpts via Macforum, där har jag även köpt Libratone-högtalare och en massa tillbehör.

Kan inte påstå att det varit en dans på rosor direkt, eller så förstår jag helt enkelt inte att de inte vill ha mig som kund. Ipodarna har fungerat mycket dåligt, men det börjar bli så länge sen att jag knappt kommer ihåg mer än den grymt korkade kartongen jag skulle lägga grejerna i och sedan försökte idioter upprepade tillfällen komma och hämta kartongen medan jag var på jobbet.

I kronologisk ordning följer mina tveksamma erfarenheter nedan.

Maj 2010 – 8Gb arbetsminne inklusive montering, Macforum snor de 4Gb som satt i

De hade ett erbjudande om att för den halvhöga kostnaden om cirka 5000 kr montera 8Gb minne i Macbook. När de väl kommer ut med min dator från verkstaden frågar jag var de 4Gb som satt i var och fick svaret att de ligger kvar på verkstaden och de tänker behålla dem.

Det framgick på inget sätt att de skulle behålla de allt annat än värdelösa 4Gb arbetsminne som satt i. För att lösa denna dispyt föreslog den klädsamt nonchalanta Macforum-anställda att om jag betalade för två monteringar kunde jag få tillbaka med min dator som den var när jag kom in. WTF!

Juni 2012 – Omöjligt med öppet köp trots garanti om att lämna tillbaka högtalare i kartong i ett skick som ser obrutet ut

Macforum på Allum var inte inne på att sälja en 6000 kronors Libratone-högtalare på öppet köp även om jag garanterade att ingen skulle se att kartongen aldrig öppnats. Motivationen för mig var enkel, de påstod att den högtalaren garanterat skulle klå ljudanläggningen jag hade hemma oavsett om den kostat 40 000 kr på Hifi-klubben.

När jag erbjöd mig att testa var de tydligen inte övertygade nog trots möjligheten att dissa min återpaketering utifall högtalaren nu inte levde upp till deras tidigare säljsnack. Köpte högtalaren i alla fall och den duger alldeles utmärkt, förutom på allt annat än mobiler och surfplattor – så helt kanon var den inte men ljudet är helt ok.

Juni 2012 – Mini-display port till VGA-adapter fungerar tydligen på deras verkstad och kan därmed inte reklameras

I söndags köpte jag en ytterligare adapter för min Macbook Air som används i jobbet. På jobbet har man valt att standardisera på VGA för skärmar och projektorer. Jag har sedan tidigare adaptrar för HDMI och DVI men de passar inte på jobbet.
Då Macforum på Allum hade både tredjeparts och Apple-original frågade jag om de var likvärdiga och svaret var visserligen inte “It just works” men något som intygade att jag hade inga som helst problem att vänta mig.

I måndags när jag skulle hålla presentation via projektor på jobbet fungerade givetvis inte adaptern av någon anledning. Tänkte att det var säkert en dålig projektor, svor lite och körde presentationen från en kollegas Dell-dator.
Igår på kontoret prövade jag adaptern på 2 olika skärmar. Givetvis fungerade det inte. Inget annat än att skärmen kort blinkade till.

Idag cyklade jag till Macforum på Östra Hamngatan och gick till serviceavdelningen i källaren. Den klädsamt nonchalanta tjejen erbjöd sig att verifiera att adaptern inte fungerade på deras egna utrustning och gick ut bakom stängd dörr till annan lokal.
Väl tillbaka konstaterade hon att det fungerade utmärkt på deras datorer och skärmar.

Givna frågan från min sida är vad vi gör åt den saken då det uppenbarligen inte fungerar på min dator som fixar de två andra adaptrarna. Hon föreslår att jag ska ta med mig datorn _och_ adaptern för att testa på någon skärm de har.

Motfrågan om att vad vi gör om det nu skulle råka fungera med deras skärm men fortfarande inte på de grejerna _jag_ faktiskt använder gav henne en tom blick. Jag frågade halvironiskt om jag då skulle ta med de två stöldskyddsmärkta jobbskärmarna och be om att få skruva ner projektorn från vår konferensanläggning så hon kunde få se själv.
Hon fnissade mest.

På direkt fråga om det inte vore smartare att jag testade en annan adapter alternativt Apples originaladapter svarade hon att det inte går då adaptern fungerar på deras utrustning.

Problemet är att jag har inte deras utrustning på mitt jobb, men den insikten kanske är för mycket begärt.

Windows-kille goes Mac goes Windows again

Är bra sugen på att skita i det här med Mac/Apple och gå tillbaka till Windows, mest på grund av att jag inte är tacksam nog att få vara kund hos Macforum. När jag tänker efter är det krångligaste jag råkat ut för med Windows-burkar att min Sony Vaio behövde byta batteri, och det skötte Sony över min låga förväntan.

Det enda jag tror jag behåller på sikt är nog Ipaden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.