Stäng

Manipulera andras webbplatser och risken med ålderdomliga lösningar

SvenskaEvenemang.seHalkade av okänd anledning in på sajten SvenskaEvenemang.se och det fick mig att höja på ögonbrynet en aning. Inte för att det såg ut som ovan utan att de förutom att köra med det ålderdomliga designtekniken med ramverk (frames) också använder gamla hederliga ASP classic.

Det i sig är ju inte direkt ovanligt, tyvärr, men där de gör bort sig stort är att texten som kommer upp högst på sidan, där hyllningen till min sida ligger, styrs av vad som står i adressen.
Nu kanske du som inte råkat ut för någon som busat med dig förstår problemet, och mycket riktigt lär du aldrig se ovan rubrik när du följer länkarna inne på sajten. Det som är bekymret är att man kan länka till sajten och därigenom sökmotoroptimera den för, ehum, andra termer än de kanske tänkt sig vilja hittas på. Detta gör man enkelt genom att skapa en länk med nedan exempeladress:

http://www.svenskaevenemang.se/lankar.asp?katid=104&katnamn=<h1>Din%20valda%20SEO-anpassade%20rubrik</h1>

I ärlighetens namn har jag också haft en liknande lösning på en sajt, men det var under samma årtusende som vikingarna plundrade Europa och brände ner kloster. Hoppas åtminstone att min klantighet är glömd och förlåten vid detta laget.

Just det glöm inte att skriva www i början på adressen, för av någon outgrundlig anledning fungerar inte den sajten om man missar att skriva in www i början. Är inte det lite konstigt att kräva att man ska skriva www?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.