Stäng

Min Ipad-app säger Hello World

EpicType på Apples tablet IpadHar prövat att utveckla lite mot Ipad. Inte kommit speciellt mycket längre än en Hejsan Världen på de två dagarna sedan jag skaffade tableten – dock började jag med det viktigaste och fixade en ikon 🙂

Tanken med applikationen är att det ytterst fåtal som använder mitt publiceringsverktyg, EpicType CMS, ska kunna kunna jobba med sin webbplats via denna applikation. Det blir nog främst annat än att skapa nya sidor och skriva text då jag misstänker att man hellre skriver på ett riktigt tangentbord.

Under den korta tid jag provkört Ipad har jag dykt på en hel del barnsjukdomar. Som på bilden här bredvid exempelvis med feldialoger som inte går att få bort utan att döda appen man för stunden är inne i.
Strul med podcastMånga, om inte de flesta, apparna som getts ut till Iphone finns ännu inte i en version för större skärm. Då kan man välja mellan att en mycket liten version visas på skärmen eller en förstorad och grymt suddig variant visas.
Ytterligare problem med om man inte zoomar in i de små apparna är att det är svårt att ens nå appens aktiva yta för att interagera – åtminstone för mig som håller tableten med båda händer och försöker navigera med tummarna.

Dock är de appar som utvecklats för Ipad ofta riktigt bra. Har hittar två klockrena appar i RSS-läsaren Reeder och Twitters officiella klient är även den grymt bra.
Det kändes skumt redan första gången jag körde samma applikationer på Iphone efteråt då de båda apparna nästan kräver en rätt god översikt för att funka riktigt bra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.