Stäng

Min karttjänst kommer som beta-version via Twitter

Så här ser formeln ut bakom avståndsberäkningen

Ovan är rena grekiskan, delvis, (sorry jag börjar bli lite väl hemmastadd i Göteborg) och är formeln bakom hur man räknar ut avstånd mellan två platser man har latitud och longitud för som indata. Till min hjälp med detta, och särskilt matematiken, har jag haft min vän Morgan Skogh som till vardags inte gör mycket annat än att räkna – exempelvis på premier för försäkringstagare.

Jag har känt Morgan i drygt 10 år och precis som Neo i filmen Matrix tolkar den gröna “koden” så är Morgan en snubbe som verkar se matematik när jag ser vyer, färger och natur.

On topic igen, igår slängde jag ihop en webbtjänst (via Windows Communication Foundation) som nyttjar ovan formel och den geodata jag samlat på mig. Till det finns en konsollapplikation för att fråga webbtjänsten om avståndet fågelvägen mellan två godtyckliga orter. Se exempel nedan.

Console Application som ger avståndet fågelvägen mellan två platser givet latitud och longitud

Windows-tjänst för att bevaka Twitter och ge svar till de som vill veta avstånd mellan två orterIdag har jag byggt min första Windows-tjänst. Den är tänkt att bevaka Twitter så folk utan programmeringskunskaper enkelt kan ställa frågor mot min tjänst. Svaret på frågan kommer att skickas via Twitter tillbaka till frågeställaren.

Det jag tänkt mig är att via @MapusersAPI på Twitter kan frågor ställas enligt typ nedan syntax:

@mapusersapi Distance: Göteborg & Stockholm

Som svar kommer då min Windows-tjänst, via WCF-tjänsten, att posta:

@user, the distance between Göteborg and Stockholm is 396,3 km

Innan betan går live så behöver dock Windows-tjänsten optimeras en del för att inte jobba för hårt eller som nu skriva precis allt i eventloggen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.