Stäng

Mobiloperatören Orange skapar låtsasköer för iPhone-släppet i Polen

MacWorld rapporterar att operatören Orange på den polska marknaden kört med knepet att hyra in statister för att köa för köp av iPhone och således skapa en låtsashysteri kring produkten.

Som den fabulerande skvallerblaskan de är så bryter de mot god journalistik genom att skriva en sensationslysten ingress som inte har täckning ens i deras egen brödtext. Ingressen:

“Tidigare i somras kunde vi avslöja att Telia höll på att göra bort sig med inhyrda köstatister. Polska Orange verkar inte ha avskräckts, utan använder just denna metod.”

Brödtexten:

“I Sverige var Telia på vippen att hyra in statister för att stå i kö inför lanseringen av iPhone 3G. Som tur var för företaget kom man på bättre tankar.”

Sanningen, vilket till och med framgick på IDG eller MacWorlds sajt, var att Telia fått ett erbjudande om detta från ett eventbolag som tänkt lite för sig själva. Ska man tro att det är sanning denna gång? Eller är det kanske en fortsättning i att glömma att Apple och Mac har andra saker som är värda att skriva om förutom just iPhone?

Läs mer om Iphone och statisterna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.