Stäng

Molnet kommer att ta ditt IT-jobb

Molnet är inte bara det bästa sedan skivat bröd, det kommer också spara så otroligt mycket pengar, göra livet enklare för IT-ansvariga, främja demokratin, utrota världssvälten och skapa fred.
Dock är det en liten nackdel, molnet kommer att stöpa om hela IT-branschen och det är bara att anpassa sig eller få sparken.
Påminner mer än lovligt om South park-avsnittet om snubbarna från framtiden som snor folks jobb =)

Ja självklart är detta bara fluffigt snicksnack bland de säljande töntarna som kommer från IT-branschen. Den som verkligen tror att SaaS, ursäkta MÅÅLNET så klart, är en revolution snarare än vanlig j-vla evolution borde få sparken.
De stolpskotten som nyss skrek sig hesa om SaaS, och dessförrinnan Web Services, borde ställas till svars för _vad_ som faktiskt skiljer deras nya buzzword från de gamla.
Lär inte dröja länge innan någon jobbannonserar efter molnexperter och önskar 10 års arbetslivserfarenhet på området. Det tragiska är att de flesta av oss som jobbat med IT är kvalificerade även fast rekryteraren inte kommer förstå det.

Till det fåtalet jag mött på jobbet som jiddrat om “borde vi inte anpassa oss/den/det till *ehum* molnet?” står man så gott som svarslös till man frågar “varför då, och till vilken nytta?”. Har inte fått något svar än i alla fall, det kanske kommer…

Tidigare bullshit-termer inkluderar bland annat:

  • PaaS – Platform as a Service
  • IaaS – Infrastructure as a Service
  • SaaS – Software as a Service
  • SOA  – Service-oriented Architecture
  • ASP – Application Service Provider
  • WS – Web Services

Har du kommit på något revolutionerande med molnet? Upplys mig mer än gärna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.