Stäng

Mozilla ger Microsoft på pälsen för smyginstallerade plugins i Firefox

Firefox inaktiverar Microsofts pluginsOvan ruta dök upp alldeles nyss. Nog för att jag var medveten om dessa båda plugins sedan tidigare – men _jag_ har inte installerat dem. Troligen är det av denna anledning och att de är 2 helt onödiga säkerhetshål som Mozilla nu har svartlistat båda pluginen.

Microsoft .NET Framework Assistant går numera inte ens att hitta i Mozillas katalog över plugin »

Det verkar som att Mozilla och Microsoft nu trappar upp kriget om webben. Microsoft har fortfarande tätpositionen med Internet Explorer, men trenden pekar till Mozilla Firefoxs fördel.

Det enda som Mozilla och Microsoft är överens om verkar vara att Googles initiativ att skapa ett plugin, Google Frame, för att förbättra Internet Explorers prestanda – främst för Javascript – är rena skräpet. En av de ledande figurerna på Mozilla kallar detta för en webbläsar-soppa, och Microsoft blir så klart heligt förbannade för att även andra kör med fula knep men mest för att det nu drabbar deras egen produkt.

Skillnaden mellan Microsoft och Googles tilltag är ändå stort. Microsofts grejer fick man oavsett man ville det eller ej, Googles måste man aktivt själv söka upp och installera. Microsofts båda plugin gick inte att avinstallera på ett rimligt sätt, antar att Google Frame inte kräver registerhack för att avinstallera…

Så allt är som vanligt och Microsoft är nog fortfarande mer ondskefulla än Google, men det kanske ändrar sig snart 🙂

Läs mer om Microsofts övertramp

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.