Stäng

Mycket snabbare sidladdningar efter cache-bygget

Pingdoms lista över hur lång tid min sida tar att ladda inNu har mitt experiment med att bygga till cachning legat ute på webbplatsen i en dryg vecka. Inte för att det fungerar som det ska, men jag tänkte bara lämna ett litet exempel på skillnaden med och utan cache.

Innan cache tog den genomsnittliga sidvisningen 2,7 sekunder, efter att cachen börjat användas tar en sidvisning 0,5 sekunder. Alltså går det drygt fem gånger så snabbt.

Nu är visserligen inte alla delar med i cachen ännu och jag har inte utvärderat vilka delar som verkligen behöver vara med, men jag kan konstatera att cachen inte bara är till nytta utan även ställer till det lite i systemet.
Exempelvis så måste cachen med listor av sidor tömmas om någon sida tillkommer eller försvinner. Sen dyker det upp andra skumma saker som att sidtitlarna visas dubbelt och att jag inte satte någon tidsgräns för när cachen skulle tömmas – vilket leder till att allt ser likadant ut i 2,5 dygn innan nytt material kommer med.

Under veckan kommer jag dock fixa dessa saker och dela med mig av kod på en ny undersida för just cache-hantering.

Ovan bild kommer från ett gratiskonto på Pingdom. Pingdom är ett bra alternativ till Google Webmaster Tools labprodukt Page Speed om man inte vill vänta. Sen finns Pingdom som mobil app också där man kan få notifiering om en sajt går ner.

Sidladdning enligt Google Webmaster ToolsBilden till höger är skillnaden Google märkt av på de sidor den indexerat nyligen. Man kan väl minst sagt säga att det blir bättre allt eftersom 🙂

Här kan du se den publika data som går att dela med Pingdom.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.