Stäng

Nelly.com är ute på djupt vatten och fiskar

Nelly.com är ute och fiskar?Ovan mejl trillade ner i min e-postlåda förra veckan. Helt plötsligt så tappade jag en stor del av mitt förtroende för denna annars rätt vettiga butik.

Det ser misstänkt ut som ett nätfiske-försök.

Följande grejer är misstänksamma i mejlet från Nelly.com

  • Avsändaren är nelly@id2.idrelay.com, en adress jag inte är bekant med och det är inte nelly.com
  • Svara-till-adressen är till nelly.se (varför .se?) och det ger väl lite trovärdighet. Men detta skulle en nätfiskare kunna göra också och få extremt lite svinn på sina försök.
  • Mottagaradressen är visserligen den jag har hos Nelly.com
  • Varför står det service center i bilden? Dem har inte jag någon vetskap om sedan tidigare.
  • Varför vill de helt plötsligt att jag ska kolla om deras kontaktuppgifter är korrekta? Att de ska uppdatera sin sajt låter som ett av världshistoriens största svepskäl – om det nu är nelly.com som skickat mejlet.
  • Om man följer länken de föreslår så pekar den inte till deras webbplats. Det är minst sagt en varningssignal. Adressen är:
    http://www.idrelay.com/redir.asp?q=C9C8A-491-C2168-2-D3
  • Att de listar mina kunduppgifter är ju praktiskt så jag ser om de inte är korrekta, men dessa uppgifter skulle någon som hackat nelly.com också kunna få tag på för att få mejlet att se legitimt ut.

Jag tror inte att detta mejl är något fuffens med, men det är j-vligt dumt att skicka iväg ett mejl till sina kunder där det finns gott om liknelser med de nätfiske-mejl som skickats ut i bankärenden tidigare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.