Stäng
Nordic Open Data Week i Göteborg

Nordic Open Data Week i Göteborg

Vinnova samlar i år ihop styrkorna kring öppna data runt en vecka i maj istället för den internationella Open Data Day som firas 21:a februari. Så här skriver Vinnova på sin blogg:

“Är du intresserad att vara med och visa vad öppna data är och vilket värde den har? Vi har en idé till vad vi tror kan vara en spännande aktivitet – att skapa fysiska och digitala visualiseringar av just öppna data.”

Marcus Österberg (fotograf: Filip Andersson)I Göteborg kommer denna nordiska högtid firas den 30:e maj i Stadsbyggnadskontorets lokaler på adressen Köpmansgatan 20. Jag har redan fått mitt deltagande att betrakta som arbetstid av min chef, så jag finns på plats som sänd av landstinget. Vill du koda tillsammans med mig? Ställa frågor om våra datakällor eller liknande? Det är bara att konfrontera mig på plats 🙂
Jag ser ut som bilden här intill + 4 år.

För gemensam kodning så är jag för stunden mest bekväm med det smått läspande programmeringsspråket Python, API:er, konceptutveckling i största allmänhet, business model canvas och vad tidigare kollegor kallat för “fullkomligt överlägsen på teknisk bullshit verbalt” etc.

Med andra ord är jag troligen användbar för att förklara teknikaliteter för icke-tekniska personer…

Mer om Nordic Open Data Week

2 reaktioner på “Nordic Open Data Week i Göteborg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.