Stäng

Nu ska jag bli en ortodox Maciban på jobbet

Snubbe i baddräkt med Apple-loggaSom en blixt från en klar himmel kom chefen gåendes i förra veckan och frågade vilken dator alla på jobbet ville ha. Jag som precis bytt dator till en Lenovo W500 och gått över till Windows 7 även på jobbet blev lite fundersam och frågade vad alternativen var.

Antingen fick man en ännu mer pimpad variant än den datorn jag redan har eller en MacBook Pro. Flera av oss blev nog ganska förvånade för att inte säga chockade.
Vissa kollegor kör, eller har kört Mac, på hemmaplan eller jobbar med sådana verktyg att de inte direkt måste köra en Windows-dator och valde så klart en Mac istället.
Själv ingår jag i gruppen som jobbar med Microsoft-tekniker och bygger webbplatser för Microsofts server-miljöer.

Spännande nog blev det flera som valde Mac, undertecknad inkluderad 🙂
Inte för att jag och Mac OS X kommer speciellt bra överens, men det går ju faktiskt att köra dual-boot via Boot camp och köra Windows 7 om det verkligen skiter sig med OS X.
Dessutom så har jag snart helt övergett Microsofts Virtual PC för mina utvecklingsmiljöer då de inte funkar speciellt bra på Windows 7 på min nya bärbara.

Så min konfigg på jobbet lär se ut så här i slutet på januari:

  • MacBook Pro 15″ med 8Gb arbetsminne
  • Mac OS X, bootcampad med Windows 7
  • VirtualBox för alla utvecklingsmiljöer

Nu ska jag bara skaffa en sån där baddräkt som uppe till höger så alla min ASP.NET-kollegor får fullständigt spel på att jag sviker Microsoft 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.