Stäng

Nyheter från Mobile World Congress (MWC)

Mobile World Congress körs 24-27 februari i år. I detta inlägg tänker jag lyfta fram de nyheter som bröt igenom bruset. För att hänga med är hastaggen #mwc14 på Twitter en bra grej.

En gissning på förhand är att det, precis som under CES, kommer lanseras massor med smarta armband eller bärbara tingestar som loggar din aktivitet, puls, sömn och gud vet vad.

Samsung släpper Gear 2-klocka baserad på Tizen

Samsung Gear 2 Neo.Redan dagen innan gick Samsung ut med att man kastar ut Android från sina smarta klockor i nya versionen, samtidigt meddelar man att Galaxy försvinner från namnet. Samsung Gear 2 kommer istället använda operativsystemet Tizen vilket förstås inte gör Google överlyckliga då Samsung står för en enorm andel av försäljningen av Android-enheter.

En av de två nya versionerna har även en kamera.

Läs mer om Gears 2 hos Stuff.tv

Nokia släpper Android-telefoner

Nokia, snart ägda av Microsoft, kommer släppa budgetmobiler som kör Android som operativsystem. Dessa har de främst tänkt släppa på tillväxtmarknader i Afrika och Asien. Nu kommer dessa Nokia-telefoner inte att köra en massa Google-tjänster utan istället köra med motsvarande från Microsoft och kartor kommer vara från Nokias HERE maps. Utseendet är ganska likt Microsofts Windows Phone.

Diskussioner på nätet går förstås ut på att detta är en trojansk häst från Microsofts sida där Microsoft tänker visa på att Android är budget och att Nokias Lumia-serie med Windows Phone är de riktiga grejerna.

Reuters om Nokias satsning på Android.

Ny vattentät och dammtålig surfplatta från Sony

Xperia Z2 Tablet är väldigt tunn, vattentät och klarar av damm. Det borde kunna vara ett bra alternativ för den som är orolig att förstöra sin platta, åtminstone om man har ett skyddande skal till. Det är väl Toshibas Tough-serie som behöver få en surfplatta för att man ska kunna känna att ens platta är nära på oförstörbar.

Engadget om Xperia Z2 Tablet.

Blackphone – Android men med fokus på att skydda användarens integritet

Kanske en nisch-produkt men det är välkomnande att det släpps en telefon som tar tillvara användarens integritet.

The Verge om Blackphone.

Säker e-postlåda ingen kan snoka i

Ett svenskt företag är på MWC och visar upp en mobilapp där poängen är att det inte ska gå att snoka i användarnas epost. Normal epost skickas ju som klartext över nätet så detta är väl ett intressant alternativ i massövervakningens tidevarv med Snowden, NSA och company.

securemailbox.com

Samsung släpper Galaxy S5 – vattentät & med fingeravtrycksläsare

Nya Galaxy S5 är en putsning på befintliga modellen och största nyhet är att man får en sensor som kollar fingeravtryck likt det Iphone 5S har. Skillnaden är dock att man ska röra fingret på Galaxy. Är personligen inte jätteimponerad över hur fingeravtrycksensors precision på Iphone och det är väl främst när man laddar hem appar som det känns som att det tillför något över huvud taget då man ofta har ett svinkrångligt lösenord.

Time Tech om nya Galaxy.

Länkar för mer läsning om Mobile World Congress i Barcelona

Om jag missat något viktigt så lämna gärna en kommentar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.