Stäng

Om e-boken

Webbstrategi för Alla som Epub/e-bok på IpadE-boken är gjord för läsning på läsplattor, mobiltelefoner och surfplattor. Den levereras i formatet Epub eller Mobi (se nedan du som vill köpa den som PDF). Mobi är för dig som har en Kindle, annars är Epub bäst.
Dessa format har många fördelar där den största är läsvänligheten på den uppsjö av prylar som finns. Det man går miste om jämfört med en pappersbok är en del design och annan formgivning. Boken fanns också på papper i en begränsad andra upplaga om knappt 100 stycken.

Läs eller ladda ner e-boken

Läsa den i webbformateller ladda ner som  e-bok här på webbplatsen

Bokdetaljer

Hur man öppnar e-boken när den är en EPUB eller MOBI

För dig som inte tidigare har använt en EPUB- eller MOBI-fil finns det ett antal alternativ beroende på vilken typ av pryl du helst använder för att läsa, se nedan.

EPUB är ett öppet format som fungerar bra på

  • Mobiltelefoner och smartphones.
  • Surfplattor, både Apple Ipad och moderna Android-plattor.
  • De flesta läsplattor, inklusive Kobo och Amazon Kindle.
  • Vanliga datorer genom program som iBooks och Calibre.

MOBI är främst till för dig som har en läsplatta som Amazons Kindle.

Iphone och Ipad

Har du en Iphone eller Ipad ser du till att få in e-boken på din enhet via mejl, Dropbox, Google Drive eller liknande. Sedan kan du öppna filen i appen iBooks eller se till att få den skickad dit.

Android-mobil

Baserat på omdömen på Google Play verkar Aldiko Book Reader vara bäst, den är dessutom gratis.

Windows Phone

FictionBook Reader verkar vara den bästa appen för Windows Phone 7.5 och nyare.

Macintosh-dator

Om du har en uppdaterad version av Apple Macos har du redan programmet iBooks installerat, du kan starta det genom denna genväg. Om inte iBooks fungerar för din Mac kan jag rekommendera gratisprogrammet Calibre för att läsa och organisera dina e-böcker.

Windows-dator och Linux

Jag rekommenderar gratisprogrammet Calibre för att läsa och organisera dina e-böcker. Det finns kanske bra appar till Windows 8 men ingen jag har erfarenhet av dessvärre.

Läsplattor som Kindle, Kobo med flera

Många läsplattor verkar behöva få e-böcker manuellt överförda från en dator, så då rekommenderas du ladda ner e-boken och lägga den på en plats så du kommer åt den för överföring till läsplattan.
Om din läsplatta har önskemål om andra format än EPUB eller MOBI kan du säkert ha nytta av gratisprogrammet Calibre för att konvertera till det format du behöver. Har du en Amazon Kindle är det MOBI-filen du skickar till din läsplatta och info om hur det går till får du på www.amazon.com/myk. I korthet handlar det om att antingen köpa en e-bok i Amazons butik och synka din Kindle, eller om du köper boken någon annanstans mejlar du filen till din Kindles unika e-postadress för att sedan synka din Kindle.

Eventuellt finns boken redan i bokhandeln som är kopplad till just din läsplatta.

Har du frågor på hur du ska kunna läsa boken kan du alltid kontakta mig så försöker jag hjälpa dig.