Stäng

Opera vill inte ha Internet Explorer i Windows

Internet ExplorerMicrosoft har fortsatta problem med juridiken och monopolanklagelser inom EU. Senast förlorade de och tvingades erbjuda en version av Windows som saknar en mediaspelare, denna version har ju antagligen ingen konsument valt att köpa så det måste ju ses som en stor framgång för EU.

Nu är det norska webbläsarföretaget Opera som är på krigsstigen och vill att EU i konkurrenslagstiftningens namn ska tvinga Microsoft att inte skicka webbläsaren Internet Explorer med Windows.

Det känns skönt att EU lägger mina skattepengar på att se till att trycka till företag på detta helt meningslösa sätt. För vem skulle välja en version av Windows utan Internet Explorer och Media Player? Inte jag i alla fall. Om det inte är fulla Windows jag betalar fullt pris för så är det inte Windows jag väljer över huvud taget.

Visst kan man förstå att det är svårare för Opera att slå sig in på webbläsarmarknaden, uppenbarligen så går det desto bättre för Firefox som inte behöver ta till lagvrängarna.
Sedan kan jag inte komma på något som skeppas tillsammans med Windows som saknar konkurrenter, med andra ord så borde Windows förbjudas helt och hållet på grund av sin dominans på operativsystemsområdet.

Skulle du köpa Windows till fullpris om det saknade Internet Explorer och Media Player?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.