Close
Avsnitt 8 av webbstrategi-podden Webbstrategi för alla - om digital krishantering, felsidor och arkivering av webbplats

Podden #08: Digital krisberedskap, felsidor och nedläggning

Detta näst sista avsnitt på första säsongen av podden Webbstrategi för alla tar upp de ämnen som är lite av ett dåligt samvete bland dem jag pratat med. Hur gör man sig lite mer redo för en digital kris? Senast i helgen överbelastades många svenska mediers webbplatser genom en förhållandevis liten insats.

Avsnitt 7 av podden Webbstrategi för alla

Podden #07: Föreläsning om webboptimering

En föreläsning från Webbanalysdagen i slutet på januari 2016. Ämnet var Marcus paradgren, nämligen om optimering av webbplatser med användarens skiftande behov i fokus. Exempel gavs i form av Västra Götalandsregionens prestandabudget.

Avsnitt 6 av podden Webbstrategi för alla - om sökanalys

Podden #06: Sökanalys – webbanalys med fokus på sökordsstatistik

Sökanalys är den del av webbanalys som allt för få lägger någon tid på. Det är synd, det finns massor med insikt att nå genom att kolla in vilka ord användarna använder på ens egna sökfunktioner på webbplatsen. Förutom att lyssna på det här avsnittet så kan jag rekommendera gästkapitlet i boken Webbstrategi för alla.…

Avsnitt 4 av podden Webbstrategi för alla - om webbprestanda

Podden #04: Webbprestanda och prestandabudget

Avsnitt fyra tar upp hur man optimerar prestandan på sin webbplats, och hur man dokumenterar detta i en prestandabudget. TTFB – Time to First Byte är ett mått på hur lång tid det tar innan en webbplats ger sitt första livstecken, alltså tiden det tar innan första ettan eller nollan kommer tillbaka till webbläsaren. Cache…

Avsnitt 2 av podden Webbstrategi för alla - om sökstrategi

Podden #02: En sökstrategi

Detta avsnitt tar upp arbetet med en sökstrategi. Detta är alltså en strategi för organisationsinterna sökmotorer, inte Google, Bing, mfl.

Avsnitt 1 av podden Webbstrategi för alla - om HTTP Secure

Podden #01: När ska man använda HTTP Secure?

Detta poddavsnitt tar upp exempel på när man ska använda den säkra varianten av webbprotokollet HTTP. Det korta och onyanserade svaret är enkelt, använd alltid HTTPS om du inte är säker på att det inte behövs.